אדריכלות ישראלית - גיליון 137

Food for work - Hand-made sketches אדריכלות ישראלית Architecture of Israel #137 May 2024 | 6 | חומר לעבודה אדריכל עמי רן אחת המגרעות הבולטות של הפקרת התכנון האדריכלי בידי תוכנות המחשב, גרמה להיעלמות כמעט מוחלטת של הסקיצה הידנית מתהליך התכנון. כיצד רישומי הגישוש האלה נולדים במוחו של האדריכל ומהי השפעתם על איכות המבנה הסופי, הן כנראה שאלות המפתח החשובות ביותר כיום בהבהרת תפקידו של האדריכל כיוצר; תפקיד ההולך ומצטמצם לנוכח ריבוי הרגולציות המכתיבות למעשה את התוצר האדריכלי. ברור שאצל כל יוצר התהליך מתרחש בדרך אחרת: פעמים רבות מתוך רעיון, זיכרון, תחושה, או פשוט מתוך רצון טבעי להביע דעה שונה, כזאת שעשויה למצב את הבניין במרחב כתוצר יוצא דופן. זאת, כאשר מספר הגורמים המשפיעים על תפקוד המבנה וצורתו רבים, החל ממתן מענה לצורכי המשתמש על רקע האפשרויות החוקיות, מגבלות התקציב, מגבלות הסביבה, מגוון הפתרונות הפונקציונליים וכל מיני מושגים פופולריים כגון נוכחות מרחבית, השתלבות בסביבה והתחשבות בכדור. הסקיצה הפרלימינרית כגורם מכונן המשפיע על איכות המבנה

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=